dissabte, 10 de gener del 2009

Involucio

Segons l'Enciclopèdia catalana, podem definir involució com el "Conjunt de modificacions regressives naturals o per alteracions (regeneracions, reorganitzacions, malalties, etc) que s'esdevenen dins una cèl·lula, un òrgan o un organisme. Es desenvolupen progressivament, com és ara les senils o la del timus a la pubertat.".
El terme en anglès s'anomena "de-evolution", però no sembla que sigui un terme gaire científic ja que l'evolució no té cap propòsit ni direcció. Dir que l'home és l'espècie més evolucionada o complexa és una de les equivocacions més comunes que es fa al parlar d'evolució.

A vegades però sembla veritat que l'home està involucionant.
Però no patiu en el blog Abulafia trobareu la resposta. No us perdeu, senzillament GENIAL.

4 comentaris:

Asimetrich ha dit...

M'ha agradat la foto el Bush abans i després d'afeitar-se. Suposo que parles de l'evolució biològica i no de l'evolució dels valors humans. En aquest darrer cas podríem discutir força sobre si involucionem o no. :)

Anònim ha dit...

El tio que va descriure la família aquella turca d'humans quadrúpedes tb va parlar de devolució. Sembla mentida, i el tio és un científic figura.

Vallve ha dit...

Com molt bé dius, asimetrich, em referia a l'evolució biològica. Respecte a l'evolució dels valors humans, no se si mai hem evolucionat. Jo parlaria de que és una característica variant entre els individus ja que sempre hi ha hagut, hi ha i n'hi haurà de malparits i gent bona.

Vallve ha dit...

Dodger, i és que hi ha cada "científic" per aquest món ...