dijous, 25 de juny de 2009

Especial sobre evolucio a la revista de la SEBBM

El número de Juny de la revista de la "Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM)" inclou un dossier científic sobre l'estudi de l'evolució al Segle XXI. El dossier, coordinat pel Dr Juli Peretó, inclou un article introductori titulat "Sobre evolución, bioquímica y biología molecular: añada la palabra clave complejidad" del mateix Dr Peretó, i 5 articles:
Tots ells molt recomanables. Però i el cinquè article? Sense ser gens objectiu, us recomano també que llegiu l'article que porta per títol "Ciento cincuenta años tras el árbol de la vida. Nuevos retos sobre el origen de las especies.". Aquest article ha estat una petita contribució des de Tarragona i Bethesda ... ja em direu que us sembla. Per cert, en l'article no s'esmenta, però caldria agrair al Dr Pallejà la lectura d'un esborrany i la correcció d'algunes errades amb les dates ....

Ja que la revista està en castellà, us deixo almenys el resum d'aquest darrer article en català:

L'estudi de l'evolució i la recerca de l'arbre de la vida (tree of life) estan més vigents que mai. Les noves dades provinents de les seqüenciacions dels genomes de diferents espècies, al contrari del que es creia, no han permès la reconstrucció d'un únic arbre filogenètic on es representin totes les relacions evolutives de les espècies. Aquestes noves dades han provocat però la reconsideració d'alguns conceptes i la introducció de nous paradigmes. La representació de les relacions entre les espècies mitjançant un arbre filogenètic potser no és la més adient i han sorgit noves representacions com una xarxa (network of life) o un bosc (forest of life)"

1 comentari:

Goblin77 ha dit...

Moltes gràcies per els agraïments Dr Vallvé. Va ser un plaer donar-li un cop d'ull a un article tant interessant que dóna una visió de les diferents representacions de l'evolució.