dilluns, 28 de setembre del 2009

Manifiesto sobre la Financiación de la Ciencia en España

Aquests dies els mitjans de comunicació es fan un tip de parlar sobre els pressupostos de l'any vinent que han de ser aprovats al congrés durant el mes d'octubre. Es destaquen principalment dues coses: les crítiques de quasi tots els partits polítics per la pujada dels impostos i la mala gestió de la crisis econòmica. Ningú no fa esment però d'un altre fet molt rellevant per al futur de la Ciència en aquest país, i és que les primeres dades sobre la inversió del govern en I+D per l'any vinent es parlava de que es reduiria més d'un 30%. Això venien a ser uns 580 mil·lions d'euros, el preu d'uns sis 'ronaldos'. Veieu l'article "¿Hundir la ciencia por el precio de seis 'ronaldos'?" Al final sembla que la retallada no serà tan gran, però continua sent una molt mala notícia pel futur científic d'aquest país. Ja s'han sentit algunes reaccions a través d'alguna carta als diaris, blogs i també a través de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular que ha elaborat un breu manifest. Aquest blog s'afegeix a aquest manifest, feu-lo córrer.



Oviedo, 24 de Septiembre de 2009

El presidente y los ex presidentes de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular, con ocasión del 32 Congreso Nacional de Bioquímica y Biología Molecular,

MANIFIESTAN:
  • Que deben mantenerse las dotaciones presupuestarias destinadas a la investigación científica básica y, en particular, al Plan Nacional y a los programas de investigación en red.

  • Que el Plan de Economía Sostenible del Gobierno no puede llevarse a efecto con éxito sin contar con una sólida base científica.

  • Que la inversión en I+D es esencial para consolidar, tanto en España, como en Europa, una economía basada en el conocimiento, según lo acordado en la cumbre europea de Lisboa del año 2000.


Firman:

Miguel Ángel de la Rosa Acosta
Federico Mayor Zaragoza
Margarita Salas Falgueras
Carlos Gancedo Rodríguez
Joan J. Guinovart Cirera
Jesús Ávila de Grado
Vicente Rubio Zamora

4 comentaris:

kika ha dit...

i la reducció d'aquest any de quan ha estat? perquè si era de menys d'un 30 per cent anem ben arreglats!

Vallve ha dit...

Sembla que la retallada al final serà del 18% (http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Gobierno/recortara/presupuesto/I/D/mitad/previsto/elpepusoc/20090924elpepisoc_6/Tes)

Goblin77 ha dit...

JO havia llegit un 37%, en el meu blog poso una carta de un lector del periodico que parla sobre aixo molt bona.

Espanya ja se sap...el pais de toros, paella, i sangria. En sestan condemnant a ser un pais de turisme de borratxera i festa. No s'inverteix per intentar donar-li la volta al tema.

Vallve ha dit...

Globin, m'has amb retard, les notícies triguen a arribar-te ... I la propaganda al teu blog? Jo ja havia fet un enllaç, home ....