diumenge, 5 d’octubre del 2008

Art i DNA

No sabeu quin regal fer a una persona estimada? Si li agrada la biologia molecular i el DNA, aquest regal segur que li agradarà. L'empresa DNA 11, ofereix una sèrie de quadres com el de la imatge, que representen una electroforesi de DNA (tècnica per separar fragments de DNA, utilitzada molt freqüentment en els laboratoris de biologia molecular). Els quadres però són personalitzats. Això vol dir que tu els hi envies una mostra de saliva i l'empresa crea el quadre a partir de la informació del teu genoma (una sèrie de variants entre la població que fan que el patró de bandes de l'eletroforesi sigui diferent per a cada persona). De fet, aquest és el fonament de la identificació de persones, tests de paternitat, .... mitjançant l'anàlisi de DNA. Així, ben segur que el quadre que compres serà original i no el tindrà ningú més (o quasi ningú). Podeu trobar una galeria del que ofereixen en l'adreça següent. Què us sembla?

8 comentaris:

Asimetrich ha dit...

jejeje, doncs a mi em sembla que hi ha gent amb una visió de negoci impressionant!. La veritat és que el quadre està xulo, jo en alguna ocasió m'he plantejat fer algun cuadre amb fotos de microscopia de fluorescència que són realment espectaculars. Però després m'imagino arribar a casa i trobar-me de morros amb un testimoni implacable de la feina i això em fa tirar enrere. Però quisap, potser hi faig calers i tot!

P ha dit...

Estic d'acord, el quadre mola!

Anònim ha dit...

Com es nota que avui és el teu aniversari. Felicitats. Ho sento però el regal que comentes haurà d'esperar per un altre any. Diuen que és moment de crisis, així que demanau al reis Mags, potser a ells no els afecta la crisis.

P ha dit...

Ostres és cert, mira que m'ho van recordar divendres, bé encara no faig tard que aquí encara estem a dia 5 :D Moltes Felicitats!

Asimetrich ha dit...

Osti pos ara que ho sé, Felicitats!

Salva ha dit...

Estic totalment d'acord amb l'Asimetrich. Un quadre de microscopi de fluorescència pot ser increïblement espectacular... sobretot si és dels Brainbow, ratolins presentats fa un any amb cada neurona marcada d'un color diferent (fan servir la tecnologia Cre sobre diferents proteïnes fluorescents). És realment impressinant. Una obra d'art per la tècnica, pel resultat i pels treballs que se'n poden derivar.

Goblin77 ha dit...

Veig que el anònim ha captat la indirecta, però hauràs d'esperar un temps, no?

La combinació de colors de la foto esta molt ben trobada. La veritat és que el quadre ha quedat de puta mare. Quina manera de fer negoci té la gent.

Vallve ha dit...

Gràcies amics per les felicitacions. La indirecta de moment no ha funcionat. Salva, els experiments de fluorescència que esmentes estan relacionats amb el Premi Nobel de Química d'enguany.
Si us decidiu a crear una empresa "fluorescent", us prometo que us faré un post ... No us dic que seré client, perquè abans hauria de veure els preus, ja sabeu això de la crisis .....