dissabte, 27 de setembre del 2008

Premis i competicions cientifiques (ii)


Seguint amb els premis i competicions científiques, en concret amb els anomenats X Prize. La X Prize Foundation acaba d’engegar una competició en la que tots hi podeu participar. Es titula “What’s Your Crazy Green Idea?” (Quina és la teva boja i verda idea) i es tracta d'elaborar un vídeo de 2 minuts màxim de durada proposant com hauria de ser el proper premi X prize sobre Energia i medi ambient (Energy and Environment). És a dir, es tracta de proposar que cal promoure (quina recerca, desenvolupament tecnològic, ....) per millorar en aquest camp. Els vídeos dels participants són penjats al YouTube i teniu temps fins el 31 d’Octubre per a participar-hi. El premi 25,000$. Aquí us deixo un vídeo explicatiu de la competició.



Ja hi ha alguns vídeos penjats, encara que alguns no han entès bé de que es tracta.

Sort si participeu.

3 comentaris:

P ha dit...

I que en fan amb aquestes idees? El que guanya molt bé que s'endú el premi de $25,000, però el que perd... Si algú que perd ha tingut una bona idea li poden fotre i ell no veu un dollar, no?

Ah! només ho he mirat per sobre, a que et refereixes quan dius que alguns no han entès de que es tracta?

Vallve ha dit...

Jo entenc que la competició té com objectiu ajudar a definir un premi nou en la categoria de "Energy and Environment". Fixa't en el tipus dels altres X prize, no són premis fàcils i passaran diversos anys a ser guanyats per algú. Hi ha una primera fase en al que cal definir molt bé l'objectiu del premi i és en aquesta fase on entra aquesta competició. Per tant interpreto que el que has d'explicar en un vídeo és sobre quin problema en aquest camp cal resoldre i per què, quin benefici tindrà per la humanitat, ..... Un exemple podria ser que caldria donar el premi a qui faci possible obtenir bioetanol a partir de biomassa a un preu inferior al de la gasolina. Deia que alguns no han entès de que es tracta perquè el que fan és explicar alguna petita idea d'alguna cosa molt concreta però que ja han fet o que és molt fàcil de fer, però que no serveix per posar les bases del proper X prize en aquesta matèria.

Goblin77 ha dit...

En tot cas és una mica enrevessat l'explicació del premi, perquè tot i que jo penso com tu ho has explicat, el cert és que el video va més en el sentit de a veure què t'inventes, no què premiaries i perquè.